Haluatko kertoa oman Tuuttisi tarinan. Ota yhteyttä nettisamurai (ät) japsistarat.fi

 

Jukka Juice Penttilän tarina

 

Omistin vuosina 1974-75 Tuutin vm-69 rekisterinumero OC-449. Ostin sen käytettynä Teerijärven Kallen firmasta. Pyörän oli muistaakseni omistanut joku vaasalaisista Viikin veljeksistä. Hän oli rakentanut sen kopteriksi. Tosin sain mukaan alkuperäiset osat pakoputkia lukuun ottamatta, koska ne oli katkaistu koneen alta.

 

 

Rakensin pyörän 74-75 talvella nykyisen vaimoni kanssa alkuperäiseksi 4-1 pakoputkella varustetuksi, väriltään se oli blue/green.

Valitettavasti 3.8 1975 kun olin tulossa Jyväskylästä Raaheen ohittaessani Kuplaa Pyhäjoen Viirteessä hän päätti kääntyä vasemmalle. Pyörä meni lunastukseen, selvisin hengissä hyvän varustukseni, tankkilaukun ja integraalikypärän avulla, tosin jäin elinikäiseksi invalidiksi.

 

 

Oikea olkapää ja käsi halvaantui, korjailivat mua sitten Invalidisäätiön sairaalassa Ruskeasuolla ja saivat käden sellaiseen kuntoon, että ajelinkin jonkin verran broidini silloisella pyörällä, mutta en ole omistanut itse pyörää 34:ään vuoteen.

 

 

Tänä keväänä sain jostakin johtuen kummallisen herätyksen, pitää alkaa etsiä -69 Tuuttia ja peruskorjata se. Tehtävä osoittautuikin hankalammaksi kuin olin ajatellut, asun nimittäin Ruotsissa. Muutimme Tukholmaan -78, menin Nokialle töihin. Sen pestin piti kestää 2v, nyt on mennyt tässä maassa 31v, osoite vain muuttunut Haaparannalle. No miksi hankalaksi, sen takia kun ensimmäiset Tuutit jotka Ruotsissa myytiin olivat -71 K1 malleja. Sellainen on nyt kiikarissa ja -73 K2 tulossa autotalliin, täysin ajokuntoinen Tuutti, tosin 4-1 putkella, uudelleen maalattuna, mutta ensi kesänä alkuperäisen sinisenä ja oikeilla putkilla varustettuna.

Käyn kauppaa myös -76 F1 mallista, se oli luutavasti ensimmäinen F-malli jota Eurooppaan tuotiin.

 

Onko sinulla, arvoisa lukija, tiedossa -69 K0 raatoa, jonka voisin entisöidä seuraavaksi. Tulen varmaan myös tarvitsemaan neuvoja tuon -73:n kanssa ja arvostan jokaista tiedonjyvää.

 

Jukka Penttilä

Tuuttiritari #78

0400-481 640

jukka.penttila (ät) sunwell.fi

www.sunwell.fi