Japsistarat > Japsistarat yleistä keskustelua

Japsipiikit tai -kevarit.

(1/2) > >>

Antero Viitala:
Moniko meistä niitä harrastaa? Taannoinhan Moto1-lehdessä oli Pauli Ylikosken artikkeli aiheesta, hyvin asian kiteyttävä ja kaikenkattava tarina oli se. Itselläni on Yamaha RD 125 A -74, ollut museorekisterissä vuodesta 2001. Ja miksi? No, kaverilla sellainen oli -70-luvulla, (minulla ei) ja kun sellainen raiskaamaton yksilö kohdalle sattui -90-luvun lopulla, oli vihdoinkin aika se hankkia. Meillähän on aina ollut tämä "bigger is better"-ajattelu valloillaan ja tässä yhteydessä voi kukin tuoda julki oman omituisen ajatuksenjuoksunsa, mikä vanhoissa piikeissä on harrastamisen arvoista. Tätäkin RD-mallia oli aikoinaan pilvin pimein, vaan vähissä ovat ne nyt. (Samoin vähäistä on kirjoittelu tällä foorumilla, koetetaanhan terästäytyä kun vaivaa on joku nähnyt tämän perustamisessa.) Oman yksilöni olen ristinyt "Rainmaker":ksi, melkein poikkeuksetta ainakin menneenä kesänä alkoi satamaan kun sillä liikenteeseen lähti. Ja se ei oikein sitä siedä, en sitten tiedä mitä kautta kakkoskaasarin kohokammioon pääsee joskus vettä, (ilmanputsarin kautta vai kaasuvaijeria pitkin?), useasti sen on joutunut tyhjentämään kuluneina vuosina. Muuten hauska peli, kunhan varvikellossa 6000 rpm ylittyy...

antero mäkelä:
Ei ole piikkiä, mutta Honda CB 100:n ostin viime Joulukuussa. Samanlaisella aloitin Marraskuussa 1972, ja sattui sopivasti 40 vuotta aloittamisen jälkeen tältä foorumilta löytymään myytävä helppo projekti.
Nyt on vaan oma talli putkiremontin takia poissa käytöstä koko talven, joten jouduin Hondan jättämään myyjän talliin toistaiseksi. Eiköhän sillä kuitenkin jo kesällä pääse ajelemaan, mitään kovin isoja vikoja tai puutteita ei ole.
Aikanaan ei ollut varaa piikkin, vaan piti tyytyä halvempaan. Ajan Osasta Ruusulankadulta se haettiin, maksoi 2100mk.
Ainakin jotakin 90 Kawaa ja Suzukiakin käytiin katsomassa, mutta kyllä Honda 4 tahtisena sentään vaikutti enemmän oikealta moottoripyörältä.

xs2jammu:
Välillä on käynyt mielessä että josko noita pikku-jammuja rupeis keräämään, mutta kun se kaksitahtisuus ei oikein enään houkuttele. Tiedä silti, onhan esimerkiksi joku AS3:n ihan karamellin oloinen ja näköinen. Nyt ei ole kuin yksi paperiton runko ja joitain pisteosia sekä jämähtänyt puolimoottori.

Pena

Kimmo Syrjä:
Kyllähän kevareiden arvostuksen soisi nousevan, niillähän useimmat meistä kuitenkin on homman aloittanut. Tosin muistan hyvin, kuinka piikki oli aikoinaan vain välttämätön välivaihe ennen isompaan siirtymistä. Joutuin siitä oli eroon päästävä, että sai alle Moottoripyörän, RD 350 -73:n! Hartiat leveni heti 5 cm ja askelväli piteni toiset 5 cm! RD:llä tuli jo käytyä Imatranajoissa.
Haastetta näiden kevareiden kunnostuksessa kyllä riittää. Kaksi vuotta olen tarkistanut eBay:n joka aamu ja ilta, mutta vielä ei ole takalokaria löytynyt!
Stara-kokoontumisissahan on ollut Tuutti-teemaa yms., mutta onko koskaan ollut teemana kevarit?

Antero Viitala:
Tuo kevariteema on erinomaisen hyvä ajatus, itse asiassa ennakkosuunnitelmissani oli tuoda niitä parikin näytille tulevan kesän Stara-treffeille. Toivottavasti Kimmon idea hyödynnetään asioista päättävien taholla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta