Kirjoittaja Aihe: MR-pyörän rekisterinumeron vaihto?  (Luettu 3752 kertaa)

Antero Viitala

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 25
MR-pyörän rekisterinumeron vaihto?
« : 10 Lokakuu 2013, 04:51 »
Kyseessä siis Kawasaki GPz750A1 -83, tuotu Euroopasta, (ei minun toimestani) 2010 ja siinä on tällainen nykyaikainen "numerot ensin, sitten vasta kirjaimet"-EU-kilpi. No, oletetaan että sen joskus museorekisteriin saisin. Tuon ikäiseen ei enää musta kilpi tyylisyistä käy, eikä kyllä oikein tuo mainitsemani kaltainenkaan. Mitäpä luulette, vai tiedättekö, saako tällaisessa tapauksessa jonkin vanhanmallisen valkoisen kilven, jos tunnus vapaana on? Tilaamalla tietysti ja voiko sen tehdä etukäteen käymällä kyselemässä vapaata tunnusta katsastuskonttorilta? Saako sellaisen mahdollisesti inhimilliseen hintaan vai pitääkö siitä maksaa se tonni?

Ah soo, ja toinen kysymys. Olinko minä muuten ainut joka ilahtui siitä tiedosta, että Japsistarat aloittavat museotarkastukset?
« Viimeksi muokattu: 10 Lokakuu 2013, 04:54 kirjoittanut Antero Viitala »

Ilkka K.

  • Museotarkastajat
  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 6
Vs: MR-pyörän rekisterinumeron vaihto?
« Vastaus #1 : 10 Lokakuu 2013, 20:09 »
Terve Antero.

Kylla pratkan rek. kilville loytyy vaihtoehtoja, http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisterikilvet/moottoripyoran_rekisterikilpi

Huomaa, ettei MA-pratkalle ole valttamatta otettava mustapohjaista kilpea. Kuten ei MA-vakuutustakaan.
Tietojeni mukaan eivat kuitenkaan kaikki vakuutus yhtiot myonna MA-ajoneuvoille norm. liikennevakuutusta. (?) Kyseinen menettely ei kuitenkaan perustu ajoneuvolain 24 pykalaan, tai muuhun asetukseen.

Jos jollakulla on ollut ongelmia saada norm. liikennevakuutus MA-ajoneuvoonsa. Olisin kiinnostunut tietamaan tapauksesta seka mika vakuutusyhtio oli kyseessa?

Terv. Ilkka kahila. JS:n MA-vastaava.

Antero Viitala

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 25
Vs: MR-pyörän rekisterinumeron vaihto?
« Vastaus #2 : 07 Huhtikuu 2014, 11:55 »
Joo, tulipa kyseltyä asiaa katsastuskonttorilta ja varmaankin syystä jotta GPz:lla ei aiemmin maassamme ole ollut rekisteritunnusta, on nyt tyytyminen tähän "kaksi numeroa ylhäällä-kolme kirjainta alhaalla"-kilpeen vaikka tyyliin sopimaton on se. EU-merkinnän olisi saanut pois ja uusi paljas kilpi tuolla samalla tunnuksella olisi kustantanut 11 euroa. (Ja joo kyllä, mahdollisesti vanhanmallisen kilvenkin olisi saanut, mutta kuvetta olisi saanut kaivaa tonnilla). Eipä taida maksaa vaivaa EU-tunnuksettomaan vaihtaa, eli pienen tyylirikon kanssa on eleltävä. Mustaa kilpeä ei oikein mielellään -80-lukuiseen joten tämä lienee vähemmän epäsopiva. Niin, jos sen nyt joskus vielä siihen malliin saisi, että voisi Japsistarojen (no minkäpä muunkaan instanssin?) MA-tarkastajain kanssa tällit tehdä.
« Viimeksi muokattu: 08 Huhtikuu 2014, 05:11 kirjoittanut Antero Viitala »