Japsistara Forum

Japsistarat => Japsistarat yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Nettisamurai - 07 Syyskuu 2015, 07:15

Otsikko: Talvisäilytykset kaudelle 2015-2016
Kirjoitti: Nettisamurai - 07 Syyskuu 2015, 07:15
Keräämme tänne http://www.japsistarat.fi/talvisailytys.html paikkoja. Moni noista on mukana vuodesta toiseen, joten hyviä ja luotettavia varmaankin ovat.

Japsistarat ry ei kuitenkaan kerhona vastaa säilytyksistä tai paikan tarjoajista. Varmistu tarjoajan tiloista, sovi pääsykäytännöt ja tarkista säilytysaikainen vakuutus. Sekä pyörän (seisonta)vakuutus että tarjoajan tilan vakuutus tulee olla kunnossa.
Otsikko: Vs: Talvisäilytykset kaudelle 2015-2016
Kirjoitti: V65 Magna - 11 Lokakuu 2015, 11:44
Mitä tarkoitat tilan vakuutuksella? Minulla olisi tyhjänä tilava 20m2 lämmin autotalli Espoossa. Mutta ei sillä ole mitään erityistä vakuutusta (Koko talolla on epäilemättä kiinteistövakuutus, mutta ei se kata tapahtumia tallissa. Sen sijaan ajoneuvon osakasko tms kattaa mahd tapahtumat; ei tosin vesivahingon aiheuttamia irtaimistovahinkoja.)
olavi.tupamaki@tupamaki.fi
Honda V65 Magna
Otsikko: Vs: Talvisäilytykset kaudelle 2015-2016
Kirjoitti: Nettisamurai - 11 Lokakuu 2015, 12:16
Pääsääntöisesti säilytysajan vahingot korvataan moottoriajoneuvon kaskovakuutuksesta. Tosin siinäkin on liuta kaikenlaisia ehtoja:
 
POP-Vakuutus (muilla yhtiöillä hyvin samankaltaiset):
1. Ajoneuvon ja sen avaimien huolellisesta säilyttämisestä ja silmällä pidosta on huolehdittava. Ajoneuvon ja sen säilytyssuojan avaimia ei saa säilyttää näkyvillä tai sellaisessa lukitsemattomassa paikassa, jossa sivullinen ennalta tietää tai voi olettaa avainten olevan. Ajoneuvon avaimia ei saa säilyttää ajoneuvossa tai ajoneuvon säilytyssuojassa.
2. Ajoneuvon rekisteröintitodistuksen ilmoitusosaa ja ajoneuvon avainten valmistamisen mahdollistavia tietoja ei saa säilyttää ajoneuvossa.
3. Ajoneuvon avaimissa tai niiden yhteydessä ei saa olla tietoja, jotka mahdollistavat ajoneuvon tai sen omistajan tai haltijan yksilöinnin, kuten osoitetta, puhelinnumeroa tai rekisterinumeroa.
4. Ajoneuvoon tarkoitetut varusteet, kuten renkaat, on yhteistilassa pidettävä lukittuina. Yhteistila on sellainen tila, johon myös muilla kuin vakuutuksenottajalla tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuvilla henkilöillä on pääsy.
5. Muita kuin kiinteästi asennettuja televisio-, video-, DVD- ja autonavigointilaitteita ei saa jättää ajoneuvoon näkyville.
 
Mikäli ajoneuvolla ei ole kaskovakuutusta, joka usein on tilanne vanhojen pyörien kanssa, menevät esim. varkauden, tulipalon, tulvan tms. aiheuttamat korvaukset kinkkiseksi. Siksi on hyvä varmistaa minkälainen vakuutusturva on tarjotulla talvisäilytyspaikalla.