Japsistara Forum

Japsistarat => Japsistarat yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Nettisamurai - 22 Tammikuu 2014, 13:12

Otsikko: Moottoripyörien katsastuspakko vältetään Suomessa
Kirjoitti: Nettisamurai - 22 Tammikuu 2014, 13:12

Moottoripyörien katsastuspakko vältetään Suomessa kertoo europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) yhteisöpalvelu Twitterissä.


Asia varmistui parlamentin liikennevaliokunnassa tiistaina. Päätös oli muun muassa Trafin ennakko-odotusten mukainen.


–EU:n katsastuspaketin lopullinen neuvottelutulos hyväksyttiin juuri liikennevaliokunnassa. EI moottoripyörien katsastukselle Suomessa, Sarvamaa kirjoittaa Twitter-viestissään tiistaina.


EU:n jäsenmaat pääsivät jo joulukuussa yhteisymmärrykseen siitä, millaisen ratkaisun ne valitsisivat moottoripyörien sääntelylle EU:ssa. Ratkaisu vaati vielä europarlamentin hyväksyntää.


–Ratkaisun mukaan moottoripyörät, joiden moottorien sylinteritilavuus on yli 125 kuutioita tulisivat lähtökohtaisesti EU-tasolla määräaikaiskatsastusvelvollisuuden piiriin 1.1.2022 alkaen. Jäsenmaa voi kuitenkin olla soveltamatta velvoitetta moottoripyöriin, jos se pystyy osoittamaan ottaneensa käyttöön muita tehokkaita toimenpiteitä, joilla moottoripyörien liikenneturvallisuutta parannetaan, kertoi liikenne- ja viestintäministeriö joulukuussa.


Suomi kuuluu maihin, joita tämä poikkeuslupa koskee. Suomen kanta on alusta asti ollut, että kaksipyöräisiä ajoneuvoja ei tulisi ensisijaisesti lainkaan sisällyttää EU-tason katsastussäännösten piiriin. Perusteluna on etenkin se, tekniset viat ovat Suomessa varsin harvoin syynä moottoripyöräonnettomuuksiin.
Otsikko: Vs: Moottoripyörien katsastuspakko vältetään Suomessa
Kirjoitti: HBo - 23 Tammikuu 2014, 05:34
Cool  8) Kerrankin järki voitti  :D ;D
Otsikko: Vs: Moottoripyörien katsastuspakko vältetään Suomessa
Kirjoitti: Jukka Toukonen - 01 Helmikuu 2014, 07:05
Tuossa toisella keskustelupalstalla kaivauduttiin tämänkin mediatauhkan sisälle ja näyttää siltä, että katsastuslobbareilla on vieläkin mahdollisuustensa. Nimittäin lopullisesti(?) asiasta päättä europarlamentti vasta maaliskuussa 2014.