© Japsistarat ry - Nettisamurai 2017
JAPAN 2017

TOKIO 14.-16.10.

Suur-Tokion alueella asuu yli 35 miljoonaa asukasta (suunnilleen Uudenmaan kokoisella alueella). Tokion ytimessä 13,6 miljoonaa, asuintiheys 6029 asukasta/km2. Tokio on oikea ennätysten kaupunki: Japanin pääkaupungista löytyy niin maailman suurin yhtenäinen kaupunkialue kuin maailman parhaat ravintolat, vilkkain rautatieasema ja kalleimmat asumiskustannuksetkin. Tokion modernia katukuvaa hallitsevat rakennusten kimaltavat lasiseinät sekä valtavat neonväriset mainostaulut sekä ihmisten ja autojen jatkuva virta. Tämä kaupunki ei jätä taatusti ketään kylmäksi: mitä ikinä etsitkään, löydät sen Tokiosta. Tokyo Skytree – maamerkki sijaitsee aivan kaupungin ulkopuolella. Rakennus on Japanin korkein sekä maailman toiseksi korkein heti Burj Khalifan jälkeen – nauti uskomattomista maisemista Tokion yli tornin näköalatasanteilta. Kannattaa vierailla myös muissa pilvenpiirtäjissä, kuten Tokio-tornissa,  joista monissa on omat näköalatasanteensa(vastaava kun Eiffel-torni). Keisarillinen palatsi – ehdottomasti vierailun arvoinen kohde upeine puutarhoineen. Palatsin lähellä sijaitsee myös kuuluisa Yasukuni-pyhättö.  Sensōji-temppeli Asakusassa sijaitseva vanha buddhalainen temppeli on Tokion vanhin ja ehdottomasti yksi merkittävimmistä temppeleistä. Shinjuku Gyoen – yksi Tokion suosituimmista puistoista. Tokyo Disney Resort (johon kuuluu Tokio Disneyland ja Tokio DisneySea) on koko perheelle suunnattu valtava teemapuisto. Kohtuullisen matkan päässä Tokion keskustasta sijaitsevat myös Tokyo Dome City Attractions ja Sanrio Puroland - teemapuistot. Animenystäville animaatiostudio Ghibli on oikea unelmien täyttymys. Paikka on hyvin suosittu, joten liput kannattaa varata jo ennakkoon. Yoyogi-puisto – näe japanilaiset Elvikset ihka elävinä Yoyogi-puistossa lähellä Harajukua.
Ryōgoku ja siellä sijaitseva Kokugikan-halli  ovat Japanin sumopainin keskuksia. Tammi-, touko- ja syyskuussa järjestettävien sumopainiturnausten lisäksi alueella on sumopainimuseo – ja saattaapa siellä bongata oikeita sumopainijoitakin! Odaiba, tulevaisuuden kaupunginosa, keinotekoinen saari joka sijaitsee lentokentältä tullessa hieman ennen kaupunkia. Odaibalta ylitetään Rainbow-silta päästäkseen kantakaupunkiin. Saarella on Fuji-tv pääkonttori jossa näköalatasanne. Saarella sijaitsee messukeskus Big Sight sekä useita ostoskeskuksia. Sinne tullaan myös tulevaisuudessa siirtämään Tsujikin kalamarkkinat sekä sinne tulee joitain rakennuksia 2020 Olympialaisia varten. Sitä mitä ei Tokiosta löydy, ei löydy kyllä mistään muualtakaan. Edullinen elektroniikka, villit muotiluomukset, perinteiset kimonot ja antiikkihuonekalut, Hello Kitty -aiheiset tavarat sekä anime- sarjakuvat ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä voit Tokion loputtomista ostoskeskuksista hankkia. Roppongi Hills – ostoskeskus, joka on ehdottomasti nähtävä. Roppongin kaupunginosassa sijaitsevassa valtavassa ostoskeskuksessa on ravintoloita, kahviloita, museoita, luksushotelleja ja tietenkin maailmanluokan ostosmahdollisuudet. Keskukseen kannattaa tulla myös, kun haluaa kokea Tokion yöelämän ja klubit. Shibuya – nuorekasta kulttuuria ja muotia pursuava trendikäs ostosalue. Aivan aseman vieressä sijaitseva Shibuya crossing tunnetaan valtavasta koostaan ja ihmismääristä, jotka kulkevat risteyksen läpi ruuhka-aikoihin. Ginza – luksustuotteisiin ja -merkkeihin erikoistunut ostoskeskus, josta löydät kaikkien merkittävien suunnittelutalojen putiikit. Akihabara – olitpa hankkimassa uutta elektroniikkaa tai et, Akihabara tarjoaa vähintään paljon hypisteltävää ja ihmeteltävää. Aluetta kutsutaan myös Tokion elektroniikkakaupunginosaksi. Harajuku – Tokion ykköspaikka uusimmille trendeille ja värikkäimmille muotivillityksille erityisesti sunnuntaisin, kun paikalle kokoontuu ihmisiä näyttävimmissä asuissaan. Asakusa – ykköspaikka, jos etsit suosittuja tuliaisia ja kotiinviemisiä, kuten samurai- miekkoja, kimonoja tai japanilaisia astioita. Tokiolla on kalliin kaupungin maine, mutta älä anna sen hämätä. Maine perustuu pitkälti superkalliisiin ravintoloihin, hotelleihin, tavarataloihin ja putiikkeihin. Suurin osa liikkeistä on kuitenkin aivan tavallisen hintaisia.
Pääkaupunki: Tokio Valtiomuoto: perustuslaillinen monarkia Pinta-ala: noin 377 835 km² (Suomi 338448 km2) Väkiluku: 126,8 miljoonaa (Suomi 5,58 milj.) Virallinen kieli: japani Uskonto: shintolaisia ja buddhalaisia 84 % Aikaero Suomeen: +6/7 tuntia Suuntanumero: +81

Rinnakkaisretken tärppejä Tokio-päiviin

Modern Tokyo: Midtown/Mori Tower, museoita sillä alueella. ensin sinisellä metrolla ja vaihto Toie Oedolle. Traditional Tokyo: Ueno/Asakusa, tuoremarkkinat (Ameyoko) National Museum/Kappabashi. metrolla vaihto Ginza/Hibiya linjalla. Busy Tokyo: Tokyo station/Yurakucho, Shinjuku/Shinjuku goyen, Shibuya Harajuku, josta voi mennä ensin sinisellä Tozai Otemachiin ja JR Chuo Shinjukuun, joko Goyen tai Goverment building riippuen toiveista, sieltä voi tulla sitten JR Yamanotella Shibuyaan ja sieltä takaisin hotellille. Futuristic Tokyo: Odaiba soveltuu shoppailuun. Jos vaikkapa sunnuntaina Odaibaan niin ensin menisitte sen kautta ajaen Yurikamomen Shiodomeen ja siitä Midtowniin. Ostamalla päivän lipun Yurikamomeen. Paluumatkalla vaikkapa lauttamatkan Kasaista Odaibaan.

Tokion käyntikohteille vieviä metropysäkkejä

Toyocho T14 pysäkki oranssilla metrolinjalla, hotellia lähin metroasema, exit Ueno, ensin 3 pysäkkiä Kayabachoon ja siitä harmaalla Hibiya linjalla 5 pysäkkiä Uenoon, jos ottaa Iriya exitin niin Ueno Motorcycle town on ihan läheisyydessä. Samoin Uenon ja Okachimachin välisellä osuudella junaradan alla on tuoremarkkinat sekä paljon pikkukauppoja Akihabara, elektroniikka kaupunginosa, sama kun Uenoon mutta vain 3 pysäkkiä harmaalla Hibiya linjalla Akihabaraan. Shibuya, nuorisomuotia ja ravintoloita,ensin sinisellä linjalla 4 pysäkkiä ja vaihto oranssin G-linjan ajaen päätepysäkille, Asakusa, vanha kaupunginosa samalla oranssilla linjalla toiselle päätepysäkille. Harajuku, Meijin pyhättö ja nuorisomuotia lähellä Omotesandon kauppakadut, JR Asema Harajuku tai metropysäkki Meiji-Jingumae C03 tai F15, ensin 5 pysäkkiä sinisellä metrolla ja vaihto tumman vihreälle Chiyoda linjalle. Shinjuku, pilvenpiirtäjiä, Tokyo Goverment office jossa ilmainen näköalatasanne. Metroasema S1 tai E27 ensin 2 pysäkkiä sinisillä linjalla Monzennakacho ja vaihto Toie Oedo linjalle. Roppongille, Midtown, museoita, iltaelämää, Mori Tower näköalatorni. Metroasema Roppongi H04 tai E23(vastaavasti kun Shinjukuun, jää vain aikaisemmin pois metrosta) Asakusaan, vanhakaupunginosa, katso Shibuya. Metroasema G19 tai A20 Tsukiji kalamarkkinat, metropysäkki Tsukijishijo. Metroasema E16, vastaavasti kun Shinjuku tai Roppongi Ginza, ostosalue jossa suurimmat tavaratalot. 4 pysäkkiä sinisellä ja vaihto oranssille Ginza linjalle 2 pysäkkiä, Metroasema G9, H8 tai M16
Maanantaina    16.10.    vietämme    päivän    Tokiossa klo    9    alkaen.    Käymme    kiertoajelulla    tutustuen muutamiin       historiallisiin       kohteisiin.       Matkan aikana   nautimme   yhteisen,   ohjelmaan   sisältyvän lounaan.   Ajelun   päätteeksi   on   mahdollisuus   jäädä omaa   aikaa   viettämään   Akihabaraan   elektroniikan ja   tekniikan   kauppojen   alueelle   tai   Uenoon,   joka on    MP-myymälöiden,    varaosien    ja    tarvikkeiden keskittymä.          Vuoden          2012          retkellämme Akihabaran      tavaratalossa      tehtiin      mm.      hyviä kameraoptiikoiden   kauppoja   reilusti   alle   kotimaan hintojen.                Yhteisen                Japanilaistyylisen tervetuloillallisen nautimme kello 18.

Tokio maanantai 16.10.2017

Ryhmämme   jakautui   viikonloppuna   kahteen   porukkaan,   toisten   seuratessa   kisoja   Motegissa,   liikkui pienempi    ryhmä    Tokiossa    kahden    päivän    ajan    suomenkielisen,    suomessakin    asuneen    Hitomin seurassa. Maanantai    oli    yhteinen    Tokio    päivä,    jolloin    aloitimme    aamun    kierroksen    bussilla    keisarilliselle palatsille.   125.   keisari   Akihito   ei   ollut   kotona,   mutta   katselimme   paikkaa   sateen   alla   pihan   puoltelta. Siitä    jatkoimme    Uenoon,    joka    oli    meille    melkein    ykköskohde.    Sieltä    löytyikin    jo    2012    bongattuja moottoripyöräliikkeitä ja -tarvikekauppoja. Keijo    onnistui    löytämään    30mm    alkuperäisiä    Möhkön    sulakkeita    ja    Nettisamuraille    tarttui    katu- uskottava lipallinen kypärä. Kypärä oli speksattu 125cc käyttöön. Uenossa   porukka   jakautui   kahtia,   osan   jatkaessa   Asakusaan   historiallisia   nähtävyyksiä   katselemaan. Uenoon    jäänyt    sakki    siirtyi    Laten    komennossa    metrolla    Akihabaraan,    jossa    Kankola    pääsi    taas optiikkataivaaseen   BiC   CAMERA-tavaratalossa.   Jotain   putkia   lähti   kotiinkin   pitkällisten   neuvottelujen seurauksena. Illalla   kokoonnuimme   yhteiselle   illalliselle   kalaravintolaan.   Nautimme   3980   jenin   hintaisen   yhdeksän ruokalajin   illallisen,   johon   sisältyi   vapaat   juomat   kahden   ja   puolen   tunnin   ajan,   Hyvin   maistuivat, molemmat. Illallisen   kruunasi   Suomen   Suurlähettiläs   Jukka   Siukosaaren   vierailu.   Puheita   pidettiin   ja   kuvia   otettiin. Siukosaari   yllätettiin   seremonioin,   jossa   luovutimme   Stara   standaarin   sekä   Suomi   100   hengessä   mm. ruisleipää ja HK sinisen lenkin.
Matkalaisten kuvia Tokiosta Matkalaisten kuvia Tokiosta

TOKIO 14.-16.10.

Suur-Tokion alueella asuu yli 35 miljoonaa asukasta (suunnilleen Uudenmaan kokoisella alueella). Tokion ytimessä 13,6 miljoonaa, asuintiheys 6029 asukasta/km2. Tokio on oikea ennätysten kaupunki: Japanin pääkaupungista löytyy niin maailman suurin yhtenäinen kaupunkialue kuin maailman parhaat ravintolat, vilkkain rautatieasema ja kalleimmat asumiskustannuksetkin. Tokion modernia katukuvaa hallitsevat rakennusten kimaltavat lasiseinät sekä valtavat neonväriset mainostaulut sekä ihmisten ja autojen jatkuva virta. Tämä kaupunki ei jätä taatusti ketään kylmäksi: mitä ikinä etsitkään, löydät sen Tokiosta. Tokyo Skytree – maamerkki sijaitsee aivan kaupungin ulkopuolella. Rakennus on Japanin korkein sekä maailman toiseksi korkein heti Burj Khalifan jälkeen – nauti uskomattomista maisemista Tokion yli tornin näköalatasanteilta. Kannattaa vierailla myös muissa pilvenpiirtäjissä, kuten Tokio-tornissa, joista monissa on omat näköalatasanteensa(vastaava kun Eiffel-torni). Keisarillinen palatsi – ehdottomasti vierailun arvoinen kohde upeine puutarhoineen. Palatsin lähellä sijaitsee myös kuuluisa Yasukuni-pyhättö.  Sensōji-temppeli Asakusassa sijaitseva vanha buddhalainen temppeli on Tokion vanhin ja ehdottomasti yksi merkittävimmistä temppeleistä. Shinjuku Gyoen – yksi Tokion suosituimmista puistoista. Tokyo Disney Resort (johon kuuluu Tokio Disneyland ja Tokio DisneySea)  on koko perheelle suunnattu valtava teemapuisto. Kohtuullisen matkan päässä Tokion keskustasta sijaitsevat myös Tokyo Dome City Attractions ja Sanrio Puroland -teemapuistot. Animenystäville animaatiostudio Ghibli on oikea unelmien täyttymys. Paikka on hyvin suosittu, joten liput kannattaa varata jo ennakkoon. Yoyogi-puisto – näe japanilaiset Elvikset ihka elävinä Yoyogi-puistossa lähellä Harajukua.
Ryōgoku ja siellä sijaitseva Kokugikan-halli ovat Japanin sumopainin keskuksia. Tammi-, touko- ja syyskuussa järjestettävien sumopainiturnausten lisäksi alueella on sumopainimuseo – ja saattaapa siellä bongata oikeita sumopainijoitakin! Odaiba, tulevaisuuden kaupunginosa, keinotekoinen saari joka sijaitsee lentokentältä tullessa hieman ennen kaupunkia. Odaibalta ylitetään Rainbow-silta päästäkseen kantakaupunkiin. Saarella on Fuji-tv pääkonttori jossa näköalatasanne. Saarella sijaitsee messukeskus Big Sight sekä useita ostoskeskuksia. Sinne tullaan myös tulevaisuudessa siirtämään Tsujikin kalamarkkinat sekä sinne tulee joitain rakennuksia 2020 Olympialaisia varten. Sitä mitä ei Tokiosta löydy, ei löydy kyllä mistään muualtakaan. Edullinen elektroniikka, villit muotiluomukset, perinteiset kimonot ja antiikkihuonekalut, Hello Kitty -aiheiset tavarat sekä anime-sarjakuvat ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä voit Tokion loputtomista ostoskeskuksista hankkia. Roppongi Hills – ostoskeskus, joka on ehdottomasti nähtävä. Roppongin kaupunginosassa sijaitsevassa valtavassa ostoskeskuksessa on ravintoloita, kahviloita, museoita, luksushotelleja ja tietenkin maailmanluokan ostosmahdollisuudet. Keskukseen kannattaa tulla myös, kun haluaa kokea Tokion yöelämän ja klubit. Shibuya – nuorekasta kulttuuria ja muotia pursuava trendikäs ostosalue. Aivan aseman vieressä sijaitseva Shibuya crossing tunnetaan valtavasta koostaan ja ihmismääristä, jotka kulkevat risteyksen läpi ruuhka-aikoihin. Ginza – luksustuotteisiin ja -merkkeihin erikoistunut ostoskeskus, josta löydät kaikkien merkittävien suunnittelutalojen putiikit. Akihabara – olitpa hankkimassa uutta elektroniikkaa tai et, Akihabara tarjoaa vähintään paljon hypisteltävää ja ihmeteltävää. Aluetta kutsutaan myös Tokion elektroniikkakaupunginosaksi. Harajuku – Tokion ykköspaikka uusimmille trendeille ja värikkäimmille muotivillityksille erityisesti sunnuntaisin, kun paikalle kokoontuu ihmisiä näyttävimmissä asuissaan. Asakusa – ykköspaikka, jos etsit suosittuja tuliaisia ja kotiinviemisiä, kuten samurai-miekkoja, kimonoja tai japanilaisia astioita. Tokiolla on kalliin kaupungin maine, mutta älä anna sen hämätä. Maine perustuu pitkälti superkalliisiin ravintoloihin, hotelleihin, tavarataloihin ja putiikkeihin. Suurin osa liikkeistä on kuitenkin aivan tavallisen hintaisia.