© Japsistarat ry - Nettisamurai 2017
JAPAN 2017

MOTEGI 14.-15.10.2017

Lauantai 14.10.2017

Kone laskeutui Naritan kentälle aamulla yhdeksän pintaan. Matkalaukkuja odotellessa havaittiin, että Nettisamurain laukku oli jäänyt saapumatta. Selvittelyjen jälkeen kävi ilmi että laukku olisi tulossa seuraavan aamun koneessa. Nähtäväksi jäi. Onneksi koneessa saatiin Marimekko-aiheinen pussukka, josta löytyi mm. hammasharja, tahna ja sukat. Näillä siis mennään. Tutustuimme ensin Honda Collection Hallin näyttelyyn. Kisatapahtuman aikaan sisäänpääsy oli ilmainen. Vastaanoton tytöt toivottivat iloisesti meidät tervetuleeksi hihkumalla Saimasee! Näyttelyn kalusto oli jonkin verran päivittynyt sitten 2012 käyntimme ja mm. Monkeyn 50-vuotista historiaa muistettiin kivalla kokoelmalla Mankeja ja muita 50-kuutioisia, joita ei oltu aiemmin nähtykään. Motegiin saavuttiin muutaman tunnin ajomatkan jälkeen. Liikennettä oli harvakseltaan, mutta kun tiet ovat pieniä ja mäkisiä, ei matkanopeus päätä huimaa. Perille kuitenkin päästiin ja aika-ajoja katsomaan. A-katsomomme oli fanikatsomojen takana ehkä n. 80m päässä radasta. Etäisyydestä huolimatta pyörien suorat putket hengittivät sellaisella metelillä, että korvatulpat olivat paikallaan. Itse rata-alueen ympäristössä löytyi runsaasti oheistoimintaa, johon ehti hyvin tutustua. Ruokaa oli saatavilla kioskeista muutamalla sadalla jenillä (1€ ~125 jeniä) ja oluen tai viinin kanssakin sai mennä katsomoon (vrt. kotimaisten tapahtumien kaljakarsinat). Kaikkien merkkien omat pilttuut myivät vaatteita ja muuta oheiskrääsää. Ihan hyvännäköistä tavaraa, joskin pääosin korkealle hinnoiteltuja. Tuli sieltä sentään Suzukin poistoräkistä ostettua valkoinen päällystakki 6000 jenin hintaan, kun se oma Stara-takki on siellä matkalaukussa jossain päin maailmaa. Sää oli sumuinen, noin 16 astetta. Vettä ei sentään saatu niskaamme. Ja kisapäivälle oli luvassa 21 astetta lämmintä, mutta sadetta. Katsotaan miten käy.

Sunnuntai 15.10.2017

Moto GP kisapäivä alkoi sateisena, eikä siitä sitten loppua tullutkaan. Osasimme varustautua sadeviitoin ja kuka mitenkin. Masalla Suzuki-muovikassit mekkona. Kisat pidettiin ajallaan sateesta huolimatta, mikä tietenkin sopi meille katsojille. Seurasimme suomalaiskuljettaja Pulkkisen matkaa Peugeot pyörällä hänen päätyessä sijalle 22 Moto 3 luokassa. Muita suomalaisia ei sitten päivässä ollutkaan. Varsinainen “kuuma sarja” tarjosi hienon kilpailun Ducati-kuljettaja Andrea Dovizioson ja Honda Petronasilla ajavan Márc Marquezin välillä. Ducati vei voiton viimeisessä mutkassa Marquisin ajautuessa heikommalle ajolinjalle. Kolmanneksi ajoi niin ikään Ducatilla Danilo Petrucci. Oheistarjonnassa oli kisakylän tunnelmaa. Kaikkien merkkien ja useiden tallien omat kojut myivät fanituotteita. Michelinillä oli reppuja kaupan ja yksi tarttui matkaankin 4000 jenin tarjouksella. Honda ja Yamaha tarjosivat stagen, jossa pääsi kilpapyörän puikkoihin poseeraamaan grid girlin kansssa. Ruokapuolelta tarttui matkaa 1500 jenin annos riisiä, kanaa ja munakasta tarjoiltuna mustassa muovisessa “Tuutin tankissa”. Mukava matkamuisto eväsrasiaksi. Paikalliset oluet maksoivat 550 jenia peltitölkissä ja limujuomat 160 jeniä. Roskahuolto pelasi. Kaikissa roskapisteissä oli lajittelu ja monessa jopa henkilökuntaa ottamassa roskat vastaan. Illalla ei jaksettu kovin kauas hotellilta lähteä. Nautimme illallisen hotellin alakerrasta astuen suoraan kauppakeskukseen, josta löysimme italialaisen ravintolan. Sieltä saatiin pizzaa 480 jenillä ja lasi punaista viiniä 100 jenillä (alle euron!). Sen jälkeen uni maittoi.

Twin Ring Motegi

Honda   rakennutti   radan   vuonna   1997.   Radan   nimi   johtuu   siitä,   että   samalla   rata-alueella   on   sekä 2,493   kilometriä   pitkä   ovaalirata   että   4,8   kilometriä   pitkä   moottorirata.   Ovaaliradalla   ajettiin   vuosina 1998-2002   Champ   Car   -sarjan   osakilpailu,   ja   vuodesta   2003   lähtien   IRL-sarja   on   vieraillut   vuosittain Motegin ovaaliradalla. Moottoriradalle    vuoden    tärkein    kilpailu    on    ratamoottoripyöräilyn    MotoGP-sarjan    osakilpailu.    Kun Suzukassa    vielä    ajettiin    MotoGP-sarjaa,    oli    Motegin    osakilpailun    nimi    Tyynenmeren    GP.    Suzukan pudottua   MotoGP-kalenterista   kauden   2003   jälkeen   Motegin   kilpailusta   tuli   MotoGP:n   ainoa   Japanissa ajettava    osakilpailu    ja    siitä    lähtien    kilpailun    nimi    on    ollut    Japanin    GP.    Suomalaisista    voittoa    on Motegissa päässyt juhlimaan Mika Kallio, joka voitti 125-kuutioisten osakilpailun kaudella 2005. Motegin    radalla    on    lähinnä    pitkiä    suoria    ja    tiukkoja    jarrutuksia.    Nopeat    mutkat    puuttuvat    lähes kokonaan, minkä vuoksi rata ei ole kuljettajien mieleen. Ohituspaikkoja radalla kuitenkin on.

Radan palveluita

Japanilaisille MotoGP on paljon muutakin kuin itse kilpailu. Radalle myydään kolmen päivän telttailulippuja ja siellä on parikin kaksipyöräisille tarkoitettua telttailualuetta. Nälkä ei pääse yllättämään. Sekä tuttua grilliruokaa, että jännittävämpää makeaa kalaa on saatavilla.

Paikkamme ovat A-katsomossa

Paikkamme sijaitsevat lähtösuoran alkupäässä A-katsomossa. Kuvassa rata on oikealla ja yläkatsomomme vasemmalla. Radan takana on näyttöjä, josta näemme kisan etenemistä kaikkialla.

Honda Collection Hall

Honda museo sijaitsee rata-alueen vieressä. Aivan kävelymatkan päässä katsomostamme. Mikäli lauantain aika-ajojen sijaan haluaa tutustua museoon, se kannattaa. Nähtävää on useampi kerros. Käy vaikka katsomassa avattu ovaalimäntämoottori.
Katso koko kattaus Katso koko kattaus Avaa tästä ratakartta Avaa tästä ratakartta Museon verkkosivusto Museon verkkosivusto
Lauantaina    14.10.    vietämme    päivän    Motegin kilparadalla   Tokion   yläpuolella.   Ehdimme   paikalle aika-ajoihin,    Moto3,    Moto2    ja    MotoGP-luokkien kellotukseen.   Niille   matkaan   lähtijöille,   jotka   eivät ole      tilannet      erillistä      MotoGP      pääsylippua, järjestetään     tutustumista     Tokioon     klo     12-17. Päivän     jälkeen     majoitumme     Hotel     East     21 Tokiossa , jonne saavumme radalta noin klo 19. Sunnuntaina      15.10.      seuraamme      Motegissa varsinaiset     kisat.     Näemme     Moto3,     Moto2     ja MotoGP:n            maalisuoralta            A-katsomosta. Kisapäivän   aikana   on   mahdollisuus   vierailla   rata- alueelle   sijaitsevassa   Honda   Collection   Hallissa. Museossa   on   300   Hondan   valmistamaa   pyörää, autoa   ja   muuta   näyttelyesinettä.   Siellä   voimme tavata   myös   Asimo-robotin .   Palaamme   hotellille noin   klo   18:30.   Toiselle   ryhmälle   on   varattu   opas Tokion kierrokselle klo 11-16.
Matkalaisten kuvia Motegista Matkalaisten kuvia Motegista Matkalaisten kuvia Honda Collection Halista Matkalaisten kuvia Honda Collection Halista Twin Ring Motegin verkkosivut Twin Ring Motegin verkkosivut

MOTEGI 14.-

15.10.2017

Lauantai 14.10.2017

Kone laskeutui Naritan kentälle aamulla yhdeksän pintaan. Matkalaukkuja odotellessa havaittiin, että Nettisamurain laukku oli jäänyt saapumatta. Selvittelyjen jälkeen kävi ilmi että laukku olisi tulossa seuraavan aamun koneessa. Nähtäväksi jäi. Onneksi koneessa saatiin Marimekko-aiheinen pussukka, josta löytyi mm. hammasharja, tahna ja sukat. Näillä siis mennään. Tutustuimme ensin Honda Collection Hallin näyttelyyn. Kisatapahtuman aikaan sisäänpääsy oli ilmainen. Vastaanoton tytöt toivottivat iloisesti meidät tervetuleeksi hihkumalla Saimasee! Näyttelyn kalusto oli jonkin verran päivittynyt sitten 2012 käyntimme ja mm. Monkeyn 50- vuotista historiaa muistettiin kivalla kokoelmalla Mankeja ja muita 50-kuutioisia, joita ei oltu aiemmin nähtykään. Motegiin saavuttiin muutaman tunnin ajomatkan jälkeen. Liikennettä oli harvakseltaan, mutta kun tiet ovat pieniä ja mäkisiä, ei matkanopeus päätä huimaa. Perille kuitenkin päästiin ja aika-ajoja katsomaan. A-katsomomme oli fanikatsomojen takana ehkä n. 80m päässä radasta. Etäisyydestä huolimatta pyörien suorat putket hengittivät sellaisella metelillä, että korvatulpat olivat paikallaan. Itse rata-alueen ympäristössä löytyi runsaasti oheistoimintaa, johon ehti hyvin tutustua. Ruokaa oli saatavilla kioskeista muutamalla sadalla jenillä (1€ ~125 jeniä) ja oluen tai viinin kanssakin sai mennä katsomoon (vrt. kotimaisten tapahtumien kaljakarsinat). Kaikkien merkkien omat pilttuut myivät vaatteita ja muuta oheiskrääsää. Ihan hyvännäköistä tavaraa, joskin pääosin korkealle hinnoiteltuja. Tuli sieltä sentään Suzukin poistoräkistä ostettua valkoinen päällystakki 6000 jenin hintaan, kun se oma Stara- takki on siellä matkalaukussa jossain päin maailmaa. Sää oli sumuinen, noin 16 astetta. Vettä ei sentään saatu niskaamme. Ja kisapäivälle oli luvassa 21 astetta lämmintä, mutta sadetta. Katsotaan miten käy.

Sunnuntai 15.10.2017

Moto GP kisapäivä alkoi sateisena, eikä siitä sitten loppua tullutkaan. Osasimme varustautua sadeviitoin ja kuka mitenkin. Masalla Suzuki- muovikassit mekkona. Kisat pidettiin ajallaan sateesta huolimatta, mikä tietenkin sopi meille katsojille. Seurasimme suomalaiskuljettaja Pulkkisen matkaa Peugeot pyörällä hänen päätyessä sijalle 22 Moto 3 luokassa. Muita suomalaisia ei sitten päivässä ollutkaan. Varsinainen “kuuma sarja” tarjosi hienon kilpailun Ducati-kuljettaja Andrea Dovizioson ja Honda Petronasilla ajavan Márc Marquezin välillä. Ducati vei voiton viimeisessä mutkassa Marquisin ajautuessa heikommalle ajolinjalle. Kolmanneksi ajoi niin ikään Ducatilla Danilo Petrucci. Oheistarjonnassa oli kisakylän tunnelmaa. Kaikkien merkkien ja useiden tallien omat kojut myivät fanituotteita. Michelinillä oli reppuja kaupan ja yksi tarttui matkaankin 4000 jenin tarjouksella. Honda ja Yamaha tarjosivat stagen, jossa pääsi kilpapyörän puikkoihin poseeraamaan grid girlin kansssa. Ruokapuolelta tarttui matkaa 1500 jenin annos riisiä, kanaa ja munakasta tarjoiltuna mustassa muovisessa “Tuutin tankissa”. Mukava matkamuisto eväsrasiaksi. Paikalliset oluet maksoivat 550 jenia peltitölkissä ja limujuomat 160 jeniä. Roskahuolto pelasi. Kaikissa roskapisteissä oli lajittelu ja monessa jopa henkilökuntaa ottamassa roskat vastaan. Illalla ei jaksettu kovin kauas hotellilta lähteä. Nautimme illallisen hotellin alakerrasta astuen suoraan kauppakeskukseen, josta löysimme italialaisen ravintolan. Sieltä saatiin pizzaa 480 jenillä ja lasi punaista viiniä 100 jenillä (alle euron!). Sen jälkeen uni maittoi.

Twin Ring Motegi

Honda   rakennutti   radan   vuonna   1997.   Radan   nimi johtuu    siitä,    että    samalla    rata-alueella    on    sekä 2,493   kilometriä   pitkä   ovaalirata   että   4,8   kilometriä pitkä    moottorirata.    Ovaaliradalla    ajettiin    vuosina 1998-2002     Champ     Car     -sarjan     osakilpailu,     ja vuodesta     2003     lähtien     IRL-sarja     on     vieraillut vuosittain Motegin ovaaliradalla. Moottoriradalle       vuoden       tärkein       kilpailu       on ratamoottoripyöräilyn    MotoGP-sarjan    osakilpailu. Kun    Suzukassa    vielä    ajettiin    MotoGP-sarjaa,    oli Motegin      osakilpailun      nimi      Tyynenmeren      GP. Suzukan     pudottua     MotoGP-kalenterista     kauden 2003    jälkeen    Motegin    kilpailusta    tuli    MotoGP:n ainoa   Japanissa   ajettava   osakilpailu   ja   siitä   lähtien kilpailun    nimi    on    ollut    Japanin    GP.    Suomalaisista voittoa     on     Motegissa     päässyt     juhlimaan     Mika Kallio,     joka     voitti     125-kuutioisten     osakilpailun kaudella 2005. Motegin   radalla   on   lähinnä   pitkiä   suoria   ja   tiukkoja jarrutuksia.      Nopeat      mutkat      puuttuvat      lähes kokonaan,    minkä    vuoksi    rata    ei    ole    kuljettajien mieleen. Ohituspaikkoja radalla kuitenkin on.

Radan palveluita

Japanilaisille MotoGP on paljon muutakin kuin itse kilpailu. Radalle myydään kolmen päivän telttailulippuja ja siellä on parikin kaksipyöräisille tarkoitettua telttailualuetta. Nälkä ei pääse yllättämään. Sekä tuttua grilliruokaa, että jännittävämpää makeaa kalaa on saatavilla.

Paikkamme ovat A-

katsomossa

Paikkamme sijaitsevat lähtösuoran alkupäässä A- katsomossa. Kuvassa rata on oikealla ja yläkatsomomme vasemmalla. Radan takana on näyttöjä, josta näemme kisan etenemistä kaikkialla.

Honda Collection Hall

Honda museo sijaitsee rata- alueen vieressä. Aivan kävelymatkan päässä katsomostamme. Mikäli lauantain aika-ajojen sijaan haluaa tutustua museoon, se kannattaa. Nähtävää on useampi kerros. Käy vaikka katsomassa avattu ovaalimäntämoottori.
Katso koko kattaus Katso koko kattaus Avaa tästä ratakartta Avaa tästä ratakartta Museon verkkosivusto Museon verkkosivusto